Item toegevoegd aan winkelwagen

Parket kopen bij Belat?

Op zoek naar een goedkope houten vloer? Zoek niet verder!

Belat biedt een ruim assortiment houten vloeren aan tegen onverslaanbare prijzen en dit voor zowel particulieren als professionals. Voor zowel massief eiken parket als lamelparket bent u aan het juiste adres! Hier bij Belat bewijzen we dat een kwalitatieve houten vloer niet duur hoeft te zijn. 

Wenst u een massieve eiken vloer, samengestelde lamelparket of een visgraatparket? Of liever een budgetvriendelijkere parketvloer zoals massieve grenen planken of miniplanken?  Belat parket het allemaal. Wilt u een houten vloer in uw woonkamer, eetkamer, bureau, slaapkamer of speelkamer? Onze vele mogelijkheden bieden voor elke kamer een gepaste oplossing.

Een houten vloer plaatsen op vloerverwarming onmogelijk? Nee, het is wel mogelijk. Hiervoor kiest u best voor een samengestelde parket

Flexibiliteit is een must

Uit ervaring beseffen we dat elke klant een bepaalde voorkeur heeft als het gaat om een parketvloer. Daarom nemen we ook uitgebreid de tijd om samen met de klant aan tafel te zitten om zoveel mogelijk opties te bespreken. Het assortiment is zeer breed en daarom kan Belat parket goed inspelen op de behoeftes van de klant. Wenst u een bepaalde dikte, breedte of lengte? Zag u ergens een mooie parketvloer liggen die u ook zou willen geplaatst zien in uw living? Dat is allemaal mogelijk bij Belat. De flexibiliteit die wij aanbieden wordt op prijs gesteld door onze trouwe klanten.

Een houten vloer voor iedereen

Wij bieden een plaatsingsdienst aan voor klanten die liever alles tot in de puntjes willen laten afwerken door onze ervaren plaatsers. Met jaren ervaring plaatsen zij uw vloer in een mum van tijd naar wens! Ook doe-het-zelvers die hun vloer liever zelf plaatsen zijn welkom. Zo bieden wij naast parket ook alle materialen aan voor het plaatsen van de vloerparketlijmlijmkamondervloerparketnadenlijm
aanslagsetafstandshouders, ...

Neem zeker ook een kijkje bij de gerealiseerde projecten om een idee te krijgen van wat er allemaal mogelijk is.

Kan ik een houten vloer plaatsen op vloerverwarming?

Het is zeker mogelijk om een parketvloer op vloerverwarming te plaatsen. Het is wel af te raden om een massieve parketvloer te plaatsen in dit geval. Een samengestelde parket (of ook wel lamelparket genaamd) is een betere optie. Alle warmte om de ruimte te verwarmen moet door de houten vloer, hierdoor zullen de massieve parketvloeren meer uitzetten dan goed is. Een lamelparket gaat niet zoveel werken en kan hierdoor dus zonder problemen geplaatst worden op vloerverwarming. De opkomst van vloerverwarming is namelijk de reden waarom lamelparket ontwikkeld is geweest. Zoals u weet kan een houten vloer zwevend of verlijmd worden. Bij plaatsing van een parketvloer op vloerverwarming is het aan te raden om de parket te verlijmen op de ondergrond. Dit omdat de lijm de parketvloer beter op zijn plaats gaat kunnen houden. 

Een houten vloer plaatsen op chape

Een chape wordt ook wel cementdekvloer genoemd en is een veelgebruikte ondervloer om een houten vloer op de plaatsen. De chape moet wel aan enkele voorwaarden voldoen. Eerst en vooral moet de cementdekvloer droog genoeg zijn. Het vochtgehalte in de chape mag maximaal 2% zijn vooraleer een houten vloer geplaatst mag worden of naar binnen mag gedragen worden om te acclimatiseren. Daarnaast mag de cementdekvloer niet te zanderig zijn als de parket gelijmd wordt op de cementdekvloer. Dit omdat de lijm anders de korrels lostrekt en hierdoor de parketvloer los komt te liggen. Dit kan nagemeten worden met een krastest. In het geval van een zanderige of korrelige chape zal er eerst een primer aangebracht moeten worden vooraleer de houten vloer geplaatst kan worden. Voor zwevende plaatsing zijn er geen eisen gesteld op gebied van korreligheid. Op gebied van vlakheid moet een chape voldoen aan dezelfde eisen als alle andere ondervloeren. 

Een parketvloer lijmen op tegels

Indien u een houten vloer wilt lijmen op een tegelvloer, dan moet deze altijd ontvet worden alvorens er gelijmd kan worden. Onvetten kan u met amoniak of koudsticksoda. Daarnaast moet ook ingeschat worden of de tegelvloer ruw genoeg is voor de lijm om op te kleven. Als de tegel te glad is dan zal de lijm niet voldoende kleefkracht kunnen vinden op de tegel. In deze gevallen is het aan te raden om de tegelvloer op te ruwen of op te schuren alvorens er ontvet en gelijmd kan worden. 

Een parketvloer plaatsen op een oneffen ondergrond

Alle oneffenheden van de ondergrond gaan zichtbaar blijven in de parketvloer. Als de ondervloer een knik maakt, afloopt, golft of weet ik veel wat, dan gaat dit ook zichtbaar zijn in de parketvloer na plaatsing. De ondergrond mag maximaal 2 mm per meter aflopen. Als een ondervloer te oneffen is, dan is het aan te raden om deze vlak te maken. Hiervoor zijn meerdere oplossingen. Een gekende oplossing is egalisatiemiddel. Een geoefende parketlegger kan dit soms oplossen door een dikkere lijmlaag aan te brengen. 

Dealer van Belat parket worden?

Wanneer u over een ruimte beschikt die te gebruiken is als demoruimte en u heeft altijd al voor u zelf willen beginnen bestaat er de mogelijkheid om dealer te worden. Dan kunt u daarvoor contact opnemen met Belat Parket. U bent gegarandeerd de goedkoopste aanbieder in uw regio.

Offerte aanvragen