Item toegevoegd aan winkelwagen

Veelgestelde vragen

Hoe lang moet een houten vloer acclimatiseren?
Parketvloeren moeten 5 dagen acclimatiseren in gesloten verpakking voor de installatie. De ruimte waar het parket geplaatst wordt moet een temperatuur hebben tussen 18-20°C en een relatieve vochtigheid tussen 45 en 60%.
Welke kleuren kan ik kiezen?
Hier https://www.belat.be/goedkope-houten-vloeren-parket/olie-vernis/hardwaxolie/ kunt u alle kleuren bekijken. Als u een kleur in gedachten hebt, kan Belat parket die op maat laten behandelen. Voor meer info kunt u best passeren bij een van de showrooms.
Welke sortering past het best bij mijn interieur?
Voor een advies op maat kunt u een aanvraag doen via [email protected] met foto’s van u droom interieur of inspiratie afbeeldingen, zodat we op basis daarvan het juiste vloer kunnen kiezen. Er zijn sorteringen van extra rustic (heel landelijk) tot premium (heel modern). Voor iedereen wat wils !
Hoe wordt een Hongaarse punt gelegd?
Terwijl bij visgraat de planken haaks in een hoek van 90° tegen elkaar aankomen, zijn bij een hongaarse punt de planken in een hoek van 45° of 60° geplaatst waardoor er een rechte lijn ontstaat. Dit wordt ook wel eens het 'sergeant-patroon' genoemd.
Is een hongaarse punt samengesteld geschikt voor vloerverwarming?
Hongaarse punt lamelparket is uiterst geschikt voor alle mogelijke (rechte) ruimtes en perfect mogelijk op vloerverwarming.

Wat is een hongaarse punt lamelparket?

Het grote verschil tussen een klassieke visgraat en hongaarse punt, ook wel chevron genoemd, is de zaagsnede. Terwijl bij visgraat de planken haaks in een hoek van 90° tegen elkaar aankomen,
zijn bij een hongaarse punt de planken in een hoek van 45° of 60° geplaatst waardoor er een rechte lijn ontstaat. Dit wordt ook wel eens het 'sergeant-patroon' genoemd.

Met hongaarse punt verkrijgt u een strakker, rustiger patroon, afhankelijk van de gekozen sortering.
Het hongaarse punt lamelparket is uiterst geschikt voor alle mogelijke (rechte) ruimtes en perfect mogelijk op vloerverwarming. 

Verkrijgbaar is verschillende afmetingen en sorteringen.

Belat beschikt over een eigen plaatsingsdienst van echte vakmannen met jaren ervaring.

Rustic hongaarse punt | Select hongaarse punt 

Offerte aanvragen