Item toegevoegd aan winkelwagen

Veelgestelde vragen

Hoe lang moet een houten vloer acclimatiseren?
Parketvloeren moeten 5 dagen acclimatiseren in gesloten verpakking voor de installatie. De ruimte waar het parket geplaatst wordt moet een temperatuur hebben tussen 18-20°C en een relatieve vochtigheid tussen 45 en 60%.
Is een visgraat samengesteld geschikt voor vloerverwarming?
Ja, visgraat lamelparket is geschikt voor vloerverwarming.
Hebben allen samengestelde visgraat vloeren een v-groef?
Niet alle visgraat parketvloeren hebben een V-groef. Controleer de beschrijving om te zien of het vermeld staat. Belat parket heeft ''120'' verschillende soorten visgraat vloeren om uit te kiezen. Voor iedereen wat wils!
Kan een visgraat lamelparket in grote ruimtes geplaatst worden?
Ja zeker, voor een grotere ruimte is het beter om voor een wat breder patroon te kiezen om te voorkomen dat de vloer een té drukke uitstraling krijgt.
Wat is de beste richting om een visgraat parket te leggen?
Vaak wordt er gekozen om de vloer in de lengterichting te leggen, om zo de lengte/diepte van de ruimte te benadrukken. Het kan echter ook mooi zijn om de breedte van de ruimte te benadrukken of om de ruimte optisch breder te doen lijken door de vloer in breedterichting te leggen.
Wordt een visgraat parket pas behandeld na de plaatsing?
Planken vanaf 7 cm breed kunnen machinaal behandeld worden voor de plaatsing door Belat parket. Planken dunner dan 7cm worden na de plaatsing geschuurd, gevoegd en behandeld.
Welke kleuren kan ik kiezen?
Hier https://www.belat.be/goedkope-houten-vloeren-parket/olie-vernis/hardwaxolie/ kunt u alle kleuren bekijken. Als u een kleur in gedachten hebt, kan Belat parket die op maat laten behandelen. Voor meer info kunt u best passeren bij een van de showrooms.
Welke sortering past het best bij mijn interieur?
Voor een advies op maat kunt u een aanvraag doen via [email protected] met foto’s van u droom interieur of inspiratie afbeeldingen, zodat we op basis daarvan het juiste vloer kunnen kiezen. Er zijn sorteringen van extra rustic (heel landelijk) tot premium (heel modern). Voor iedereen wat wils !
Hoe wordt een visgraat parket afgewerkt aan de zijkanten?
Een visgraat parket kan gelegd worden tot aan de muur. Hier is er uiteraard meer snijverschill dan een gewone planken vloer. Het is ook mogelijk om een visgraat vloer met band en bies af te werken. Voor meer info kunt u Belat parket bereiken via [email protected] of 0032 11 96 80 50

Visgraat lamelparket

Visgraat lamelparket is een ongelooflijk populaire parketvariant. Met een uitzonderlijke veelzijdigheid is dit begeerlijke patroon een aanvulling op een scala aan huizen en brengt het een vleugje klasse in elke kamer. Visgraat samengestelde houten vloeren combineren deze decoratieve flair met een speciaal geconstrueerde plank, vervaardigd met duurzaamheid in het achterhoofd. Met een slijtvast massief houten toplaag en een sterke en stevige basis, kunt u levenslang genieten van de op maat gemaakte look van visgraat!

Oude visgraatvloeren worden opgeschuurd en voorzien van een moderne kleurolie om een frisse uitstraling te bekomen in uw interieur. De visgraatparket wordt nog steeds met een band en bies geplaatst in traditionele huizen en herenhuizen, maar dan meestal met een iets frissere kleur dan vroeger. In hedendaagse interieurs wordt de houten visgraatvloer strak geplaatst, dus zonder de band en bies. 

De geschiedenis van visgraat parket

In de beginjaren bestond een visgraatvloer uit massieve rechte eiken plankjes die koud tegen elkaar geplaatst werden en recht vernageld werden in de houten ondervloer. Dit wordt ook wel tapis, tapisvloer of tapisparket genoemd. De gaatjes van het nagelen werden opgevuld met een mengeling van zaagsel en lijm. De visgraatvloer werd geschuurd vooraleer de visgraatparket geboend werdt. 
Later worden steeds vaker massieve eiken planken met tand en groef gebruikt die verlijmd worden op de cementdekvloer, chape, tegels of houten ondervloer. Deze manier wordt tot op de dag van vandaag nog steeds veelvuldig gebruikt. 
Met de toename van vloerverwarming en samengestelde parket of lamelparket zijn er nu ook de samengestelde visgraatplanken of lamelparket vigraat te verkrijgen.

Breed samengesteld visgraat parket

De lamel visgraatparket is een recent ontwikkeld product. Omdat het geen massieve plank, maar een samengestelde plank betrefd is het geen enkel probleem om deze visgraatparket op vloerverwarming te plaatsen. Ook is het mogelijk om deze brede visgraatparket op grotere oppervlaktes te plaatsen zonder onderbrekeningen in de vloer.

Voordelen visgraat lamelparket

  • Grote visgraat is mogelijk: brede en lange planken

  • Grote oppervlaktes mogelijk

  • Minder spleten en kieren. 

  • Modernere look

Waar een eiken visgraat vloer plaatsen? Kan ik een eiken visgraat parket op een houten ondevloer leggen? Houten vloer visgraat zijn zeer kwalitatief. Parket visgraat voor een lage prijs. Vloerverwarming is geen probleem voor visgraat houten vloer. Wanneer visgraatvloer goedkoop kiezen in een herenhuis? Wat is de kostprijs van een visgraat vloer prijs? Eiken visgraat in de woonkamer is een fantastische keuze.

Visgraat lamelparket rustic | Visgraat lamelparket selectVisgraat lamelparket 1Bis | 

Offerte aanvragen