Transport:

De steel moet op verticaal staan, de stroomkabel opgerold en de witte “transport”-pad moet aangebracht zijn. Deze pad dient enkel voor het transport en wordt niet gebruikt om de vloer te behandelen.

Er dient ten alle tijden een pad op de woodboy aangewezig te zijn, zodat de onderkant van de machine niet beschadigd geraakt.

 

De machine leren gebruiken:

1. Rol de stroomkabel helemaal af.

2. Gebruik de grote grijze schakelaar om de steel op heuphoogte te plaatsen. Dit zorgt voor maximale controle over de machine.

3. Verwijder de “transport”-pad en het gewicht van 10 kg op de bovenkant van de woodboy. Breng daarna een zuiver beige pad aan.

4. Steek de stroomkabel in het stopcontact.

5. Plaats de woodboy in het midden van de kamer en druk gelijktijdig met je rechterduim de gele schakelaar naar beneden en met beide handen de grijze schakelaars op het handvat in. Je kan de gele schakelaar lossen als de machine eenmaal aan het ronddraaien is.

6. De eerste keer zal de machine waarschijnlijk 1 kant uitzwaaien, los de grijze knoppen om de machine te doen stoppen vooraleer iets geraakt wordt. De kunst is om het handvat zo te houden dat de woodboy ter plaatse blijft draaien. U moet maar minimale bewegingen met het handvat te maken om de woodboy de juiste kant uit te laten gaan als u 1 keer het nulpunt hebt gevonden. Hier is zeer weinig kracht voor nodig.

- handvat omhoog: woodboy beweegt naar rechts

- handvat omloog: woodboy beweegt naar links

- handvat links: woodboy beweegt naar voor

- handvat rechts: woodboy beweegt naar achter

U mag verdergaan naar het schuren of naar oliën (indien schuren niet nodig is) als u het gevoel hebt dat u de woodboy onder controle heeft.

 

Schuren:

1. Druk de schuurgaas van korrel 80 op de beige pad (de pad op de foto is per vergissing de witte).

U kan hiermee de vloer opschuren. U kan de hoekjes en kantjes waar de woodboy niet aan kan handmatig of met een handschuurmachine opschuren.

2. Maak de vloer zuiver met een stofzuiger om te inspecteren of alles goed geschuurd is.

3. Vervang de schuurgaas van korrel 80 door deze van korrel 100 en herhaal punten 1 en 2.

4. Vervang de schuurgaas van korrel 100 door deze van korrel 120 en herhaal punten 1 en 2.

5. Maak de vloer goed zuiver met de stofzuiger en ga er nog eens over met een vochtige dweil zodat al het vuil en stof weg is. Controleer of de vloer naar behoren is opgeschuurd. Kleine imperfecties kunnen handmatig bijgewerkt worden.

 

Oliën:

1. Verwijder het gewicht van 10 kg op de woodboy en het schuurgaas van de pad. Maak deze beige pad goed zuiver.

2. Roer de hardwaxolie goed op en giet een klein beetje op de vloer, ga er met de woodboy hierop staan en zet daarna de woodboy pas aan. Smeer deze hardwaxolie zo goed mogelijk uit met de woodboy. Indien nodig kan je nog extra olie uitgieten. Gebruik zeker niet teveel olie per keer. Ga zo door tot je ongeveer 10m² gedaan hebt.

3. Verwissel de beige pad met een witte en breng het gewicht van 10kg terug aan.

4. 5 minuten na het inoliën mag je de behandelde vloer opboenen met de witte pad. Zorg ervoor dat alle olie die niet is ingetrokken opgenomen wordt door de pad. De vloer moet handdroog aanvoelen.

5. Herhaal punten 2 tot 4 tot de gehele vloer behandeld is. Gebruik hiervoor telkens nieuwe pads. Draai de pads nooit om, dit beschadigd namelijk de machine.

6. Wacht minimaal 6u vooraleer een 2de laag hardwaxolie aan te brengen.

 

 

Opruimen:

1. Alles wat in contact is geweest met de hardwaxolie dient ondergedompelt te worden in water om zelfontbranding te voorkomen.

2. Plaats de “transport”-pad op de woodboy en zet de steel rechtop.

3. Maak de woodboy zuiver. Remmenreiniger is een product dat resten van de hardwaxolie kan verwijderen.

4. Rol de stroomkabel op net zoals u deze gekregen hebt.

Hieronder vindt u een video van de fabrikant van onze hardwaxolie over het inoliën van een parketvloer.

Offerte aanvragen