Het behandelen van lamelparket.

Eiken lamelparket is op zich al heel mooi, maar om te vermijden dat na verloop van tijd de vloer vol vlekken zal staan, heeft de vloer nog een behandeling nodig. 
De poriën van het hout dienen opgevuld te worden met een olie of met een vernis laag. Al onze vloeren zijn standaard onbehandeld zodat deze achteraf afgewerkt kunnen worden naar de wensen van de klant.
Belat beschikt over de juiste producten om de vloer zelf te behandelen, maar er kan ook gekozen worden om de lamelparket door ons te laten laten behandelen.
Belat beschikt over een eigen oliestraat waar de planken op een proffesionele manier worden behandeld met led-olie, een nieuw proces waardoor er onmiddelijk 2 lagen kunnen aangebracht worden voor de optimale bescherming.

Hardwaxolie

Als een houten vloer behandeld met een hardwaxolie eenmaal per maand gedweild wordt met parketzeep zal uw met hardwaxolie behandelde parketvloer zeer lang mooi blijven. Naast het eenvoudige onderhoud is het leuke aan een hardwaxolie is dat er vele kleuren beschikbaar zijn van een naturele afwerking tot whitewash, tot verschillende grijstinten en zelfs zwart. 

Hardwax olie is in verschillende kleuren beschikbaar, zodat aan het lamelparket een extra kleurpigment aan gegevens kan worden. 

 

Vernis

 

Door vernis aan te brengen bescherm je de vloer optimaal. Vernissen is wel arbeidsintensief en duurder, maar het is de beste bescherming voor lamelparket.
Door te vernissen krijgt de vloer wel een zekere glanslaag wat de autenticiteit van het hout aantast. 
Belat kan ervoor zorgen dat de vloer reeds vernist aangeleverd wordt, maar er kan natuurliojk geopteerd worden om zelf te vernissen.
Vernissen gebeurd altijd in 3 lagen , en tussen elke laag zal er geschuurd moeten worden om kleine vezels weg te schuren.

 

Hardwax Natural | Hardwax Natural wit | Hardwax Wit | Hardwax Extra wit | Hardwax licht grijs | Hardwax Grijs
Hardwax Donker grijsHardwax Oud grijsHardwax Gerookte eikHardwax Wengé